Om oss

Jag som är den "drivande" inom stuteriet heter Carina. Jag bor i Malung med min sambo Ingvar och hans två barn Ida & Linn. Ida bor inte hemma längre utan det gör bara minsta dottern Linn.

 

Mitt stora intresse här i livet har alltid varit djur & då framförallt hästar. Jag köpte min första shetlandsponny 1997 ett rödskäcksto som dock hade okänd stam.Men intresset för denna fantastiska ras har levt med mej sedan barns ben då jag ofta var hos en äldre farbror som hade en shettis som jag var första skötare på, en stor dröm för mej som barn. 1999 var det så dax för nästa shetlandsponny att komma i min ägo då jag svarade på en annons & det tog inte lång stund innan min andra shetlandsponny var betald & på väg hem till mej på en stor transportbil. Det var då Zorry kom till mej, en ohanterad liten kaxig 2 årshingst som tyckte att han ägde hela världen, oj va lycklig jag var över att få äga ytterligare en skäck & då en svartskäck.

 

Den dagen visste jag inte då att 3 år senare skulle han stå på min gård som GODKÄND AVELSHINGST ett stort jobb som han & jag hade klarat av tillsammans, vägen var dock EJ spikrak till detta mål utan vi kämpade på & när dagen D var kommen & vi åkte hem från Grevagården med en godkänd hingst i transporten ja den lyckan går inte att beskriva med ord.

 

Min största hjälp på denna långa väg att nå vårat mål hade vi Susanne Karlsson (fd Brolund) & Hasse Brolund som alltid fanns vid våran sida & stöttade oss i vått & torrt & alltid gav oss massor av tips & råd.

 

Iom att Zorry blev godkänd som avelshingst så köptes det in flera ston till stuteriet & på den vägen är det. Idagsläget avlar vi mycket sparsamt tar bara några föl vartannat år p.g.a. olika omständigheter

 

Våra andra djur här på gården är en katt & en hund samt höns som jag Carina länge drömt om att kunna få skaffa mej.

 

Du som tittar in på denna sidan ska känna dej varmt välkommen att surfa runt, är det nånting du funderar över så tveka då inte att höra av dej.

 

Varmt välkommen till oss på Blåklockans Stuteri önskar Carina med familj......

 

Mamuntisunio, el photonius - Jalium calaniluitus